Обавештење – XLIII скуп и скупштина САД

Поштоване колегинице и колеге,

обавештавамо вас да је планирани XLIII Годишњи скуп Српског археолошког друштва, који је требало да се одржи у Суботици 28-30. маја 2020. године заказан за 8-9. октобар 2020. године, а домаћин је Међуопштински завод за заштиту споменика културе у Суботици.

У случају било каквих погоршања ситуације због пандемије covid-19, или других препорука/одлука државних органа, скуп неће бити одржан.

Обавештавамо вас да се продужава и рок за подношење пријава за учешће на Скупу, па заинтересовани учесници који пријављују излагања, апстракте за скуп (до 300 речи) треба да пошаљу најкасније до 20. августа 2020. године (уз назнаку за коју секцију, oдносно сесију излагање пријављују) на следећу адресу: srpsko.arheolosko.drustvo@gmail.com

Пријаве учесника без реферата треба доставити најкасније до 1. септембра 2020. године.

Зборник апстраката и информатор ће бити одштампани, а уколико не буде било могуће окупљање већег броја људи у затвореном простору (што је и даље на снази по уредби Владе РС), обезбедићемо одржавање секција и сесија on line, путем одговарајућих платформи.

Молимо чланство да се изјасни да ли се слаже са предлогом Управног одбора, да уколико физички скуп не буде био могућ, неодложна питања, која се иначе разматрају на свакој Скупштини (усвајање годишњих извештаја, усвајање плана рада, пријем нових чланова), размотре и усвоје путем е-мејла. Управни одбор позива чланство да путем е-мејла предложи и друга питања која је нужно расправити на Скупштини, а која би у случају „електронске Скупштине“ могла бити придодата горе наведеним обавезним тачкама.

Срдачан поздрав,

Управни одбор

Српског археолошког друштва