Обавештење о предлагању сесија за XL годишњи скуп САД, Кладово 2017

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да ће се XL Годишњи скуп Српског археолошког друштва одржати у Кладову почетком јуна 2017. године (тачни датуми још нису потврђени), а домаћин скупа је Археолошки музеј Ђердапа, односно Народни музеј у Београду. Рад скупа ће се, као и до сада, одвијати у оквиру редовних секција Друштва (Секција за палеолит и мезолит, Праисторијска секција, Античка секција, Средњовековна секција, Секција за биоархеологију и Секција за словенску археологију) и тематских сесија.

Позивамо вас да предложите тематске сесије за овај скуп. Поред назива сесије потребно је доставити и њено образложење (највише до 2000 карактера). Тематске сесије су отвореног типа, те поред учесника које позивају сами предлагачи  сесија, Управни одбор САД као организатор целог скупа може да укључи у рад сесија и друге предложене радове који се тематски уклапају. Сесија ће бити одржана уколико за њу буде пријављено најмање 8 (осам) презентација.

Теме и образложења сесија (до 2000 карактера) можете послати на следеће адресе:

srpsko.arheolosko.drustvo@gmail.com

ancrnobrnja@gmail.com

Рок за подношење предлога сесија је 10. фебруар 2017. године

(Након пристизања предлога сесија, од 10. фебруара до 15. априла 2017. године пријављиваће се излагања за редовне секције и предложене сесије, а поводом тога благовремено ће бити послат нови позив)

Срдачан поздрав,

Управни одбор

Српског археолошког друштва