Обавештење о предлагању сесија за XLII Годишњи скуп САД, Неготин 2018

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да ће се XLII Годишњи скуп Српског археолошког друштва одржати у Неготину 30-31. маја и 1. јуна 2019. године, а домаћин скупа је Музеј Крајине у Неготину. Рад скупа ће се, као и до сада, одвијати у оквиру редовних секција Друштва (Секција за палеолит и мезолит, Праисторијска секција, Античка секција, Средњовековна секција, Секција за биоархеологију, Секција за словенску археологију и Секција за археометрију, археотехнологију и експерименталну археологију) и тематских сесија.

Позивамо вас да предложите тематске сесије за овај скуп. Поред назива сесије потребно је доставити и њено образложење (највише до 2000 карактера). Тематске сесије су отвореног типа, те поред учесника које позивају сами предлагачи сесија, Управни одбор САД као организатор целог скупа може да укључи у рад сесија и друге предложене радове који се тематски уклапају. Сесија ће бити одржана уколико за њу буде пријављено најмање 8 (осам) презентација.

Теме и образложења сесија (до 2000 карактера) можете послати на следећу адресу:
srpsko.arheolosko.drustvo@gmail.com

Рок за подношење предлога сесија је 15. јануар 2019. године.

(Након пристизања предлога сесија, од 1. фебруара до 15. априла 2019. године пријављиваће се излагања за редовне секције и предложене сесије, а поводом тога благовремено ће бити послат нови позив.)

Срдачан поздрав,
Управни одбор
Српског археолошког друштва