Седмо предавање у оквиру пројекта „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“

Градски музеј Сомбор 2018. године обележава 135 година од оснивања, од почетка рада Историјског друштва Бач-бодрошке жупаније, које нам је оставило богато наслеђе да га чувамо и унапређујемо.

Српско археолошко друштво, једно je од најстаријих струковних удружења, основано 1883. године, покренуло је програм који има за циљ да се кроз сарадњу са доносиоцима одлука и стручним службама локалних самоуправа отпочне рад на широј кампањи подизања свести о значају очувања археолошког наслеђа.

Подизање свести о значају археолошког наслеђа и унапређења рада Српског археолошког друштва, назив је пројекта који реализују Српско археолошко друштво и Градски музеј Сомбор уз стручну и финансијску подршку Министарства културе Републике Србије.

Пројекат je представљен у Галерији савремне уметности Градског музеја Сомбор, у четвртак, 26.октобра 2018. са почетком у 12.00 сати.
Др Адам Црнобрња, председник Српског археолошког друштва одржаo je предавање под називом Подизање свести о значају археолошког наслеђа.

У оквиру промоције пројекта одржана су и Предавања о археолошком наслеђу на територији Сомбора са освртом на проблеме угрожености археолошких локалитета, предавање су одржали археолози Градског музеја Сомбор, Анђелка Путица и Викторија Узелац.